Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Helpt een warme douche voor een goede nachtrust?

Helpt een warme douche voor een goede nachtrust?

Helpt een warme douche voor een goede nachtrust?
Veel mensen hebben last van een verstoorde nachtrust. Niet zo heel gek ook als je bedenkt dat we in een snelle maatschappij leven waarin we altijd onderweg en bereikbaar zijn. Toch is een goede nachtrust ontzettend belangrijk om de volgende dag weer fris en fruitig te starten. Er zijn een aantal tips die je helpen om beter te slapen.

Warme douche
Een warme douche helpt zeker om beter in slaap te vallen. De truc hierbij is dat je ongeveer een half uur voordat je gaat slapen een warme douche moet nemen. Wanneer je in slaap valt koelt je lichaam namelijk af, dus wanneer je direct na een warme douche in bed stapt zul je nog niet kunnen slapen. Wanneer je ongeveer een half uurtje na de douche in bed stapt is je lichaam al aan het afkoelen, dit versnelt het proces om in slaap te vallen.

Ontspanningsoefeningen
Om beter te kunnen slapen is het ook mogelijk om ontspanningsoefeningen te doen. Je kunt hierbij denken aan verschillende meditatietechnieken.
Ga helemaal ontspannen op je rug liggen, adem zo diep mogelijk in en langzaam weer uit. Probeer dit ongeveer vijf minuten te doen en concentreer je daarbij goed op je ademhaling. Het kan helpen om mee te tellen met je ademhaling. Je zult merken dat je niet veel verder dan vijf minuten komt omdat je dan waarschijnlijk al in slaap bent gevallen.

Een andere oefening. Strek je linkervoet strak uit en houd dit vijf seconden vol. Wanneer je dan loslaat voel je de ontspanning. Na een aantal seconden kun je hetzelfde doen met je rechtervoet, benen, armen, handen, schouders nek en hoofd. Dit werkt het beste wanneer je in een rustige omgeving bevindt.

Een ander slaapadvies is om op je rug te gaan liggen en na te denken over hetgeen wat je als laatste hebt gedaan. Denk daarna aan wat je daarvoor gedaan hebt en ga zo door tot je het niet meer kunt herinneren. Je zult merken dat je steeds meer ontspannen wordt en dat je uiteindelijk in slaap valt voordat je bij je activiteiten van de ochtend aangekomen bent.

Vast patroon
Zorg voor een vast patroon voordat je gaat slapen. Ga voor een vaste bedtijd, neem dagelijks een half uur voordat je gaat slapen een warme douche, ga daarna een kopje thee drinken, tandenpoetsen, een aantal pagina's uit een boek lezen en dan slapen. Dit patroon is natuurlijk maar een voorbeeld, maar wanneer je je lichaam laat wennen aan een vast patroon zul je merken dat je sneller en beter in slaap kunt vallen.