Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Rolgordijnen in de badkamer

Rolgordijnen in de badkamer

De badkamer, dat is de plek waar je je twee keer per dag terugtrekt om jezelf op te frissen, te genieten van een heerlijke douche, je tanden te poetsen en vaak ook om jezelf aan te kleden. Dit zijn zaken waarbij je graag privacy hebt. Het is dus zaak om je raam te voorzien van goede raambedekking. Niet alle raamdecoratie is hier zomaar voor geschikt. Zo kunnen bepaalde stoffen gaan schimmelen en andere producten kunnen weer gaan roesten door het vocht.

Speciale coating

Rolgordijnen voor in de badkamer zijn niet zomaar rolgordijnen, maar zijn behandeld om in vochtige ruimtes te kunnen hangen. Door een speciale coating aan de achterzijde verkleurt de stof niet door het vocht. Je zult dus geen last krijgen van bijvoorbeeld kringen op het doek. Daarnaast zorgt deze coating ervoor dat het doek schimmelvrij blijft. Naast voorgenoemde eigenschappen zijn de rolgordijnen voor in vochtige ruimtes verduisterend. Dit houdt in dat er 0% licht naar binnen komt, maar ook dat er niet door de stof heen te kijken is. Wanneer je in de badkamer bent met het rolgordijn dicht heb je dus optimale privacy.

Populaire kleuren

Veel mensen gebruiken in de basis van hun badkamer voor de kleuren wit, zwart, grijs en beige. Deze kleuren worden gebruikt voor vloeren, wanden en badkamermeubels en komen dan ook vaak terug in de kleuren van de rolgordijnen die in de badkamer komen te hangen. Voor de mate van verduistering en de doorlatendheid van beelden maakt het geen verschil of u voor een licht of een donker doek kiest. Bij bijna iedere kleur is de lichtdoorlatendheid, oftewel de transmissie, 0%. Als u er zeker van wilt zijn dat de transmissie daadwerkelijk 0% is, kijk dan goed bij de productspecificaties.