Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Marcel Wanders

Marcel Wanders


Marcel Wanders: Pinned Up

Het Stedelijk Museum presenteert Marcel Wanders: Pinned Up, een overzichtstentoonstelling van 25 jaar vormgeving.

Marcel Wanders (Boxtel, 1963) wordt beschouwd als een van de meest toonaan-gevende ontwerpers vande afgelopen decennia. In 1996 brak hij internationaal door met de Knotted Chair, een combinatie van een high-tech materiaal met een low-tech macramétechniek. Wanders werd aanvankelijk vooral geassocieerd met de avant-gardistische, conceptuele richting van het Dutch Design, dat vooral door Droog Design internationaal furore maakte. Hij vond echter al snel aansluiting bij de industrie, met name in het buitenland. Vanaf dat moment waren zijn ontwerpen wereldwijd te koop.

Wanders is internationaal bekend om zijn producten, meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction. Hij werkt voor internationaal gerenommeerde merken en maakt onder de naam 'Personal Editions' in eigen beheer meer experimentele stukken. Sinds 1999 richt Wanders zich ook op interieurprojecten, zoals de VIP-room van het Nederlandse paviljoen op de Wereld-tentoonstelling in Hannover (2000), Villa Moda in Bahrein (2008) en het Andaz Amsterdam Prinsengracht Hotel (2012).

Wanders is een van de oprichters van het succesvolle interieurlabel Moooi, waarvan hij ook art director is.

Over de tentoonstelling
Marcel Wanders: Pinned Up is de eerste overzichtstentoonstelling van de ontwerper in Europa sinds 1999, het grootste overzicht van Wanders' werk ooit en de eerste grote vormgevingstentoonstelling in het Stedelijk Museum na de heropening in 2012. De tentoonstelling bevat ontwerpen uit het hele oeuvre van Wanders, vanaf eind jaren tachtig tot nu. Meer dan 400 objecten zijn te zien in de monumentale ondergrondse ruimte in de nieuwe vleugel van het Stedelijk.

De presentatie bestaat uit drie onderdelen: een witte zone, waarin het werk van Wanders aan de hand van 10 thema's wordt geanalyseerd (zoals ambachtelijkheid, verhalen en dialogen, oppervlak, innovatie, archetypen, variatie en het spelen met schaal); een zwarte zone, met zijn meer persoonlijke en vaak experimentele werk in een theatrale opstelling waarin vorm, beeld en geluid samenkomen; en een lounge waarin Wanders' rol als art director voor onder meer het meubelmerk Moooi centraal staat.

Alle iconische werken uit het oeuvre van Wanders worden getoond, zoals de Set Up Shades lamp (1989), de Knotted Chair (1995-1996), de Lace Table (1997), de Egg Vase (1997), de Airborne Snotty Vases (2001), de New Antiques meubelen (2005) en de Skygarden lamp (2007). Daarnaast zijn er ook minder bekende werken te zien, evenals de Carbon Balloon Chair (2013), die tijdens deze tentoonstelling voor het eerst in Europa te zien zal zijn.

www.stedelijk.nl

Andaz_Lobby_Marcel_Wanders

Cappellini__stoel_Marcel_Wanders

Big_Shadows_Marcel_Wanders

Geesa documentatie