Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Een veilige badkamer met de tips van slotenmaker Delft

Een veilige badkamer met de tips van slotenmaker Delft

Een veilige woning betekent een goed beveiliging tegen inbraken, maar ook het voorkomen van onveilige situaties in het huis. Dit is iets wat een beveiligingsexpert maar al te goed weet. Veel mensen verwachten echter dat een beveiligingsexpert, zoals een slotenmaker, zich alleen maar met sloten en alarmsystemen bezighoudt. Dit is echter niet waar. Deze professionals houden zich namelijk bezig met alle facetten van een veilige woning. Zo geven zij bijvoorbeeld ook advies om brandgevaar in een woning te voorkomen door de plaatsing van rookmelders in het huis. In dit artikel geeft de slotenmaker Delft een aantal tips die voor een veilige badkamer zorgen.

Antislip matten

De meeste ongelukken in de badkamer gebeuren doordat mensen uitglijden over de gladde tegelvloer. Door stoom en waterspetters worden de tegels nat en nog gladder dan ze normaal al zijn. Normale badkamermatten glijden ook makkelijk over de tegels en verminderen het gevaar op uitglijden daarom niet. Volgens de slotenmaker Delft kan je het beste antislip matten gebruiken om uitglijden te voorkomen.

Vloer droog houden

Een natte vloer in de badkamer zorgt voor onveilige situaties. Een ophoping van water op een gladde tegelvloer kan ervoor zorgen dat je zomaar uitglijdt. Dit gevaar kan al gedeeltelijk vermeden worden door antislip matten in de badkamer te plaatsen. Je kunt echter moeilijk de gehele badkamer met deze matten beleggen. Houdt daarom de vloer ook goed droog nadat je net een douche bent uitgestapt. Een goede tip is om een dweil of trekker binnen handbereik in de badkamer te houden.

Elektriciteit en water

Elektriciteit en water zijn geen goede combinatie. Omdat beide in een badkamer gebruikt worden moeten deze twee goed gescheiden van elkaar gehouden worden. Laat elektrische apparaten, zoals föhns en krultangen, niet op de vloer van de badkamer liggen of in de gootsteen. Dit kan zeer gevaarlijke situaties tot gevolg hebben wanneer de apparaten in aanraking met water komen.

Aardlek stopcontacten

Mocht er toch een keer een kortsluiting in de badkamer voorkomen dan is het een slim idee om stopcontacten met aardlek te hebben. Hiermee kan namelijk voorkomen worden dat er door de kortsluiting brand uitbreekt of mensen geëlektrocuteerd worden. De slotenmaker Delft adviseert om goed met een elektricien te overleggen welke stopcontacten te plaatsen in de badkamer.

Handgrepen installeren

Zelfs als je antislip matten in de badkamer hebt liggen en de vloer meteen droogmaakt na het nemen van een douche kan je natuurlijk nog altijd een keer uitglijden. Op die momenten zou het makkelijk zijn wanneer je iets hebt om je snel aan vast te grijpen. Hiermee kan hoofdletsel voorkomen worden. Installeer bijvoorbeeld stevige handgrepen in de douche of naast het bad die je vast kan pakken wanneer je het bad uitkomt.

Zorg voor goede verlichting

Ongelukken gebeuren vaak in het donker. Wanneer je niet goed kunt zien kan je uitglijden of ergens over struikelen. Zorg daarom voor een goede verlichting in de badkamer. Een enkele lamp waarmee de gehele badkamer verlicht kan worden is zeker noodzakelijk.