Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Loodgieter Groningen deelt badkameronderhoud tips

Loodgieter Groningen deelt badkameronderhoud tips

De badkamer is één van de meest gebruikte kamers in huis. Iedere ochtend en avond gebruiken we de badkamer om onze hygiëne te handhaven. Het is daarom dan ook zeer belangrijk dat de badkamer goed onderhouden wordt. Hiermee worden namelijk problemen voorkomen op ongemakkelijke momenten. Dingen zoals de wc, douche, gootsteen en kranen moeten allemaal goed onderhouden worden om ervoor te zorgen dat het huishouden efficiënt blijft doorlopen. De loodgieter Groningen deelt in dit artikel enkele badkameronderhoud tips die je in staat stellen om de badkamer beter te onderhouden, problemen te voorkomen en de levensduur van sanitair te verlengen.

Onderhoud van kranen

De kranen in een badkamer vervullen natuurlijk een belangrijke rol. Deze worden namelijk gebruikt bij het wassen, schoonmaken en het nemen van een bad. In een kraan zitten echter een aantal bewegende onderdelen die kunnen slijten. Deze slijtage is vrijwel niet tegen te gaan en zorgt ervoor dat de onderdelen na verloop van tijd vervangen moeten worden. Een goede onderhoudstip voor kranen is om lekkende kranen meteen te laten repareren. Hiermee voorkom je namelijk dat andere onderdelen in de kraan niet ook slijtage oplopen. Bovendien verspilt een druppelende kraan natuurlijk ook een hoop water. Ook de kraan beluchter moet onderhouden worden. Dit is het roostertje dat onderaan de kraan zit en het water verspreid. In de kleine openingen van dit rooster kan kalk ophopen. Je kunt de kraan beluchter makkelijk van de kraan afschroeven en deze schoonmaken met een oude tandenborstel.

Onderhoud van douchekoppen

Douchekoppen die niet goed onderhouden worden zullen na verloop van tijd een oneven straal produceren. Dit komt omdat kalkaanslag van het water ophoopt in de kleine openingen van de douchekop. Het probleem kan echter makkelijk voorkomen worden met goed onderhoud. Je kunt bijvoorbeeld de douchekop losschroeven en het vuil uit de openingen drukken met een dunne ijzerdraad. Let wel op dat je hierbij niet het rubber beschadigd. Een andere oplossing is om de douchekop in een bak met azijn te laten weken. Ook hierdoor zal de kalkaanslag verdwijnen. Heb je moeite om de douchekop los te schroeven dan kan volgens de loodgieter Groningen hetzelfde effect bereikt worden door een plastic zak met azijn om de douchekop te binden en deze een nacht hieraan te laten hangen.

Onderhoud van het toilet

Wist je dat de meeste lekkages in een badkamer worden veroorzaakt door het toilet? Het onderhoud van het toilet is dan ook een belangrijke taak die schade door lekkages kan voorkomen. Check bijvoorbeeld regelmatig het waterreservoir of het water tot het juiste niveau wordt aangevuld. Door een kleurmiddel in het waterreservoir van het toilet te doen kan je controleren of deze niet lekt. Wanneer je na een kwartier de wc bekijkt en ziet dat het gekleurde water in de wc-pot is gekomen zonder dat je deze hebt doorgetrokken dan duidt dit op een lekkage. In dit geval zal de rubber die het water moet tegenhouden zijn beschadigd en moet deze vervangen worden om waterverspilling te voorkomen.