Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Steeds minder vaak in bad

Steeds minder vaak in bad

Consumenten kiezen steeds vaker voor een verkwikkende douche dan dat ze in bad stappen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. In opdracht van Vewin, vereniging van waterbedrijven, ondervroeg het onderzoeksbureau ruim 1300 respondenten over hun waterverbruik.
Zo'n twintig jaar geleden was het bad nog behoorlijk in trek. Gemiddeld werd er 1 keer in de vijf dagen gebruik van gemaakt. Anno 2014 is dat wel anders. Tegenwoordig nemen consumenten nog maar 1 keer in de 25 dagen een bad.

De douche is daarentegen een stuk populairder geworden en wint nog altijd terrein. Ten opzichte van 2010 is het douchewaterverbruik dan ook gestegen met 2,5 procent. Ook de doucheduur nam behoorlijk toe. Gemiddeld staan consumenten 8,9 minuten onder de douche, tegenover de 8,1 minuten in 2010.
De douche is dan ook verantwoordelijk voor het meeste waterverbruik in huis, gevolgd door het toilet en de wasmachine. De laatste twintig jaar wordt er steeds minder water verbuikt. Ook in 2013 was dit het geval; ten opzichte van 2010 nam het waterverbruik opnieuw licht af.

Foto: flickr.com/emanuelafranchini

www.installatieprofs.nl

Bath_emanuelafranchini