Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Zelf een zwevend bad maken

Zelf een zwevend bad maken

De badkamertrends liegen er niet om: er komen altijd maar andere en nieuwe dingen op de markt als het om de badkamer gaat. Zo werd nog niet lang geleden de badkamer en suite geïntroduceerd waarbij de badkamer een verlengde werd van de slaapkamer. Soms is er enkel nog een glazen wand die de twee van elkaar scheidt. Een nieuwigheid die het in de badkamer heel goed doet is het zwevende bad. Het oogt alvast mooi en apart!

Je bad laten zweven?

Net als bij een hangend badkamermeubel geeft een zwevend bad een extra touch aan je badkamer. Natuurlijk 'zweeft' je bad niet echt. Alhoewel 'echte' zwevende baden wel al bestaan, namelijk in de vorm van een hangmat (google maar eens...), gaan we het over dat soort baden hier voorlopig nog niet hebben. Het zwevend bad dat wij bedoelen, is een optisch bedrog dat een speels en luchtige look aan je badkamer geeft. Als je handig bent, kun je dit makkelijk zelf installeren. Het bad wordt net als elk klassiek bad gewoon op de vloer geplaatst. Het kader rond het bad springt onderaan een eind in zodat het lijkt te zweven. Een andere methode is dat je het bad op een sokkel plaatst die smaller is dan het bad, waardoor je een zekere diepte krijgt onder je bad.

Diverse mogelijkheden met een zwevend bad

Een goede woonbeleving vraagt naar gezelligheid. Een zwevend bad kan jou perfect helpen om een gezellige badkamer te creëren. Zo kun je onder de rand van het bad een strook LED-verlichting aanbrengen die heel wat sfeer creëert. Eventueel kun je een dergelijk verlichting herhalen aan het plafond of aan de spiegels. Werk deze verlichting eveneens weg achter een rand. Op die manier schijnt het licht niet rechtstreeks in de ogen. Bij een zwevend bad kun je er ook aan denken om de badrand breder te maken dan normaal voorzien is. Als je dan toch een aangepast kader rond het bad maakt om het te laten zweven, kun je hiervan gebruik maken om een brede badrand te maken. Dit is aangenaam om spulletjes te plaatsen of om een hoofdkussentje te voorzien. De boodschap is hier terug: 'genieten en nog eens genieten'. Laat deze badkamertrends zich zo maar doorzetten. Wij zeggen alvast geen neen!