Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Zweten, stomen, en baden in bubbels

Zweten, stomen, en baden in bubbels

Nut van een sauna

Een sauna is de beste manier om te relaxen. Het resultaat is verjonging. Het lichaam wordt intern gereinigd door het verwijderen van giftige stoffen, dode cellen en ziekteveroorzakende bacteriën. Met een bezoek aan de sauna bouw je niet enkel afweerstoffen tegen infecties op, maar stimuleer je ook het zenuwstelsel en bevorder je de hormonenwerking.

Infraroodcabine

Als je niet beschikt over de financiële middelen om regelmatig een complex te bezoeken, dan kan je ook je eigen persoonlijke sauna aanschaffen. Een infraroodcabine is eigenlijk een goed geïsoleerd huisje dat je zowel binnen als buiten kan plaatsen. Er zit een zitbank in, verlichting, luidsprekers en natuurlijk de infraroodstralers die de heilzame warmte produceren. De infraroodwarmtelampen zijn geïntegreerd in de infraroodcabines. Dankzij de unieke warmte die diep in de huid doordringt, ontstaat er een snelle respons en efficiënte opname door de huid, die een ontspannend verwarmingseffect krijgt.

Infraroodlicht

Wat wij als `warmte' aanvoelen, is eigenlijk het infrarode deel van het zonlicht. Infraroodlicht kan een voorwerp onmiddellijk opwarmen zonder de tussenliggende luchtlaag mee op te warmen. Bij golflengtes boven de 780 nanometer spreekt men van infraroodlicht, bij golflengtes onder de 380 nanometer van ultraviolet licht. Er bestaan zowel de korte golven 'IR-A', als middellange golven 'IR-B' en lange golven 'IR-C'.

Werking stoomcabine

In een stoomcabine wordt vochtige warmte verspreid. Stoom helpt bij het versterken van het cardiovasculair systeem en opent ook de poriën waardoor de huid diep gezuiverd wordt. In de stoomcabine worden ook etherische oliën verspreid, zoals eucalyptus, den en pepermunt. Deze oliën hebben een algemene heilzame inwerking op het lichaam, en in het bijzonder op de luchtwegen.

Je eigen stoomcabine

Net zoals bij een sauna, kan je ook je eigen persoonlijke stoomcabine aanschaffen! De meeste stoomcabines zijn iets groter dan een gewone douchecabine en worden uitgerust met een comfortabel zitje. Veel modellen zijn ook verkrijgbaar in tweepersoonsuitvoering. De besturing van de temperatuur, de ventilatie en de hoeveelheid stoom zijn elektronisch te regelen. Met de thermostatische mengkranen kan je op voorhand de temperatuur, kracht van de waterstraal, douchekop, laterale douchekoppen en watertemperatuur programmeren.

Bubbelbad

Er wordt gebruik gemaakt van het masserend effect van waterstralen en luchtbubbels om een ontspannend gevoel te creëren. En net zoals bij sauna's en stoomcabines bestaan er ook bubbelbaden voor residentieel gebruik. Het binnenbubbelbad is het meest voorkomende 'privébubbelbad', het bubbelbad kan dan ingebouwd zijn of als speciale eenheid verkocht worden. Een binnenbubbelbad moet men meestal net als een gewone badkuip weer laten leeglopen.

Aandachtspunten bij aankoop

Kijk naar de uitvoering van de kuip. Vlakke zitplaatsen zijn niet alleen minder comfortabel, ze laten ook geen sterke pompmassage toe zonder uit de zitplaats geduwd te worden. De voetruimte moet groot genoeg zijn voor alle gebruikers samen. De zitplaatsen moeten voldoende ruggensteun bieden en elke bader moet comfortabel kunnen blijven zitten wanneer de jets ingeschakeld worden.

Op zoek naar meer tips en informatie? Bekijk dan eens de website woonaanrader.nl/. Op deze website kan je informatie vinden over badkamer, slaapkamer, verbouwen, wonen, interieur en meer.