Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

badkamermeubel 22
Badkamer van de maand

Deze badkamer van deze maand heeft de afmetingen van 183 x 283 cm en is door het gebruik van moderne materialen een strak en fraai ogend, misschien zelfs wel een klein beetje minimalistisch, geheel geworden. Hier wordt o.a. aan bijgedragen door het weglaten van de douchebak en te kiezen voor een volledig doorlopende tegelvloer met een uiterst smalle douchegoot. Deze goot van I-drain vergt overigens maar een minimale inbouwdiepte en is dan ook in veel gevallen toepasbaar. De inloopdouche wordt afgeschermd door een op maat gemaakte glazen zijwand met een schuin uiteinde dat enerzijds extra loopruimte geeft en anderzijds mogelijk spatwater kan reduceren. Douchegenoegen ontstaat door de Hansgrohe Showerpipe 180 Raindance, een set die bestaat uit een hoofddouche van 18cm, een glijstand met handdouche en een thermostaatkraan.

Het dubbele wastafelmeubel van Assenti is 120cm breed en heeft een schuin aflopend wastafelgedeelte met een afvoergoot over de volledige breedte die niet afsluitbaar is. Vier laden zorgen voor makkelijk te bereiken spullen en bieden ruim voldoende opbergmogelijkheden. De spiegel heeft een verlichtingselement met zachte niet verblindende verlichting over de gehele breedte. Naast het meubel is de Vasco radiator Niva, met bijpassende handdoekstang, aangebracht. Bijzonder fraai bij veel Vasco modellen is de gecentreerde aansluiting aan de onderzijde waardoor er nauwelijks leidingen te zien zijn. Als aanvulling is er ook elektrische vloerverwarming geïnstalleerd die, los van de werking Cv-installatie, zorgt voor een aangenaam warme ondergrond.

Het Villeroy & Boch wandcloset Subway is voorzien van een softclose zitting en opgehangen aan een Wisa inbouwreservoir met dubbele spoeling. De donkere grote wandtegels (45x90cm) van Plaza’s Geo Stone collectie kleur Tudela zijn rondom op de wanden aangebracht (m.u.v. het douchegedeelte) en op de vloer. De witte wandtegels in de douche verspringen ietwat beneden het kraangedeelte en creëren zo afzetruimte voor de douchebenodigdheden.