Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

design badkamer 15
Chique en stijlvol modern, zo zou je de uitstraling van de Badkamer van de Maand november kunnen samenvatten. Het witte kleurgebruik zorgt voor een enigszins minimalistische uitstraling die als het ware verrijkt wordt door het invallende licht in het Sicis glasmozaïek Zinnia 4 en de steeds veranderende schittering die dit veroorzaakt. Met zijn bijzondere maatvoering van 32x96 zorgt de gerectificeerde wandtegel van Keraben voor rustige en strakke witte wandvulling. De tegel uit de serie Matouche met het Croco dessin die op de vloer en rondom het bad is aangebracht is van Rex Cerart en past prima bij de chique uitstraling van het glasmozaïek en het moderne interieur.

Een andere eyecatcher is het enorm lange wastafelmeubel van ruim 240cm. Het wastafelblad is gemaakt van Corian, een niet poreus materiaal dat zich naadloos laat verwerken en zeer geschikt is voor het produceren van maatwerk. Het wastafelgedeelte van 100cm biedt plek voor twee en is voorzien van wastafelkranen uit de collectie Citterio van Axor. De drie onderkasten van de fabrikant Assentie met in totaal zes laden bieden meer dan voldoende ruimte voor het opbergen van alle dagelijkse badkamerbenodigdheden. Het benadrukken van de lengte van het badkamermeubel komt zeker ook door de spiegel van Minetti die over de volledige muurlengte doorloopt en daarmee tevens een gevoel van ruimtelijkheid oproept.

Het tweepersoonsligbad Paoiva van Duravit, waarin men prettig naast elkaar ligt, biedt door zijn vormgeving veel ontwerpmogelijkheden bij het indelen van een badkamer. Ook wekt dit bad op de één of andere manier altijd de indruk dat het weinig extra ruimte in de badkamer in beslag neemt maar van binnen wel een zee van ruimte biedt. Het whirlpoolsysteem met turbo en roterende jets zorgt voor een relaxend wellnessgevoel waarmee u heerlijk kunt ontspannen.
De ingebouwde badmengkraan van Axor serie Citterio vult het bad via de overloopcombinatie.

Een inloopdouche, met de ingang direct achter het bad, huisvest een Raindance hoofddouche en thermostaatkraan van Hansgrohe. De vloertegel Croco loopt hier op de achterwand door, wat niet alleen meer ruimte lijkt te geven maar ook gewoon een heel fraai gezicht is. Bijna onzichtbaar, ook vanwege zijn smalle maatvoering, is tussen de wand- en vloeraansluiting met Croco tegels ook de
I-drain douchegoot gemonteerd. In de douche- en badkamervloer is een elektrische vloerverwarming geïnstalleerd die separaat van de cv-installatie zijn warmte afgeeft.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.