Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

design badkamer 16
Een designbadkamer die voornamelijk uit twee kleuren bestaat. De wanden en vloeren zijn voorzien van een tegel in de maat 60x60cm en stroken van 20x60cm die overwegend uit grijstinten met een lichte nuance bestaat. Het sanitair is vooral wit evenals het gestucte plafond wat een mooi contrast oplevert met de betegelde wanden en vloer.

Het wastafelmeubel in hoogglans is van de fabrikant Thebalux uit de serie Nera. Het opvallendste aan het meubel is misschien wel de wastafel met niet al te diepe wasbakken en zijn strakke lijnen. Een ander mooi detail is de spiegel met zijn gezandstraalde omlijsting en de extra spiegelverlichting aan de onderzijde die een mooi downlight geeft over de wand en op de wastafelkranen. Deze laatste komen uit de collectie van de Belgische traditionele kranenfabrikant RVB, de serie Sully. Naast de wastafel is extra bergruimte geplaatst in de vorm van een dubbele hangkast zodat voor alle badkamerspullen voldoende plek aanwezig is.

Het extra ruime ligbad van Villeroy & Boch biedt, met zijn afmetingen van 190x90cm, voldoende ruimte om lekker met z’n tweeën te ontspannen. De driegats inbouwkraan is wederom van RVB en heeft naast de verzonken handdouche een omstelmogelijkheid om het bad via de overloop met een exentrafill van Hansgrohe te vullen. Deze verborgen wateruitloop combineert een fraai uiterlijk en een minimalistisch design met vernuftige techniek.

In de inloopdouche is een handig plateau getegeld voor het makkelijk wegzetten van flessen en douchebenodigdheden. Net zoals bij het bad en de wastafel ook hier de RVB kraan Sully, als inbouwthermostaat met stopkraan en de praktische glijstang Uno van Hansgrohe die men, door het verplaatsen van de handdouche naar de bovenste houder, ook als hoofddouche kan gebruiken.

De Raindance handdouche met zijn drie douchestanden vermengt in de douchekop lucht met water zodat er een aangename en zachte regenbui ontstaat. De douchegoot is als vanouds van I-Drain, solide kwaliteit gemaakt in België met een 100% waterdichtheid garantie.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.