Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

design badkamer 17
Als u deze fotoserie van de badkamer van de maand bekijkt valt de vorm van de wastafel eigenlijk als eerste op. Ook de wijze waarop deze vrij in de ruimte is geplaatst is bijzonder te noemen. De wastafel is speciaal voor deze ruimte ontworpen en op maat gemaakt. De gebruikte materialen zijn Corian en de houtfineersoort Amazakoua, de kraan die op het blad is gemonteerd is de Vola 590M.

De ruimte waarin de badkamer is gebouwd kent aan iedere kant een kleine schuine zijde die volledig passend zijn geïntegreerd in het ontwerp. Boven een bad kunt u vaak met minder ruimte genoegen nemen en zodoende is aan de ene kant het ligbad Itaka onder de schuine kant geplaatst. Net zoals bij de wastafel is ook hier gekozen voor een afwerking met houtfineer Amazakoua Dit bad is uitgerust met diverse wellness systemen en vult zich met water via de whirlpooljets. De kraan met verzonken handdouche is ingebouwd in de badrand net zoals het digitale bedieningspaneel van de whirlpool.

Aan de andere zijde is de stoomdouche geplaatst. Dit betreft een zelfbouwsysteem waarbij de deur, de stoomunit van 3kw en een (betegeld) zitje de basisonderdelen vormen. Vervolgens kan men kiezen voor allerlei toevoegingen zoals verlichting, afzuiging, geurdosering, etc..

Alhoewel niet te zien op de foto’s zijn er in de douche gebruik gemaakt van een inbouwkraan, zijdouches, hoofddouche en een glijstang uit de collectie Uno van Hansgrohe. De gebruikte douchegoot is van I-drain. Naast de stoomdouche is een aflegplankje van Amazakoua houtfineer aangebracht dat tevens toegang geeft tot de stoomunit in geval van bijvullen eucalyptusmelk of mogelijke storingen. Het fraaie rechthoekige wandcloset van Duravit serie 2nd Floor met softclose zitting en een bedienpaneel Delos van Wisa completeert deze hoek van de badkamer.

Omdat de spiegel boven de wastafel zelf ontbreekt is er in de ruimte een alternatief opgenomen in de vorm van een kaptafel. Deze is, net zoals de halfhoge kast die voor opbergruimte zorgt, gemaakt van Amazakoua houtfineer terwijl het blad wederom gemaakt is van Corian.

De tegels met het opvallende decor die zowel op de wand als op de vloer zijn aangebracht stammen uit de serie Matouche Eleph van de Italiaanse fabrikant Rex Cerart.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.