Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

design badkamer 19
De badkamer van deze maand staat bijna volledig in het teken van de ontwerper Philippe Starck. Zijn beginperiode van het ontwerpen van sanitair en kranen wordt gekenmerkt door de serie Starck 1 die hij in 1994 voor Duravit ontwierp en de serie Axor Starck die in 1995 het licht zag. Beide designklassiekers die een revolutionaire bijdrage leverden aan de verandering van de badkamer, van functionele natte cel naar een wellness-oord om te ontspannen, ziet u terug in deze badkamer. De samenwerking tussen Hansgrohe en Duravit, waarbij één designer het ontwerp van sanitair en kranen tot een eenheid smeed door deze volledig op elkaar af te stemmen, is in de jaren daarna door beide bedrijven wel vaker gezocht. Met zeer succesvolle resultaten.

Het vrijstaande Duravit ligbad is voorzien van een chromen reling die het bad volledig omsluit. Op de badrand is de 4-gats inbouw mengkraan van Hansgrohe met verzonken handdouche ingebouwd. Achter het ligbad is horizontaal op de wand de radiator Tubono aangebracht. Deze designradiator van Instamat is er in horizontale en verticale uitvoering en kan uit meerdere elementen bestaan om de warmteafgifte capaciteit te vergroten.

Chromen handdoekstangen en een zeer fraai taps toelopende zuil, in combinatie met de perfecte rondingen van de wastafel zelf, zijn kenmerkend voor deze Starck 1 wastafel. De Axor 3-gats wastafelmengkraan met zijn karakteristieke bedienhendels vervolmaakt het design. De spiegelkast van Mastella bestaat uit een open wandgedeelte in wengé met twee spiegels op een schuifrail. Dit systeem met een half open en half afgedekte kast biedt decoratieve ruimte in combinatie met het verbergen van de dagelijkse badkamerbenodigdheden. Voor nog meer opbergmogelijkheden zorgen verschillende hoge kasten van Mastella die samen een wandkast in wengé vormen.

Ook de inloopdouche wordt gekenmerkt door Starck. De thermostatische inbouwkraan met verschillende omstelmogelijkheden om de Raindance Air plafonddouche en glijstang al of niet van water te voorzien is van Hansgrohe. De glazen doucheafscheiding is afgewerkt met Clearglas waardoor vuil en kalk moeilijker hechten aan het oppervlak en het glas langer schoon blijft. Voor de douchegoot is de
I-drain gebruikt die door zijn zeer geringe inbouwdiepte menig technisch probleem oplost.

De vloer- en wandtegels (kleur Amboise) die u in deze badkamer ziet worden ook wel kasteelvloeren genoemd. De serie waartoe zij behoren heet officieel “Chateaux de la Loire” en deze is geïnspireerd op de vloeren die men in het verleden in de kastelen aan de Loire veel toepaste. Een (voor tegels) grove afwerking met ruwe randen en unieke kleuren in combinatie met legpatronen van vijf of zeven tegelformaten zorgen voor een uniek product. Rex Cerart is de fabrikant.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.