Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

design badkamer 23
Deze maand een toiletruimte en twee badkamers die in één woonhuis zijn gerealiseerd. Het toilet en één van de badkamers zijn beiden voorzien van dezelfde vloer betegeling, een gekalibreerde leisteen Black Berry in de maat 60x60cm. De wanden zijn strak gestukadoord en daarna gesausd. Achter het wastafelmeubel is Kerlite Cendre aangebracht, een “tegel” die leverbaar is tot maximaal 100x300cm. Kerlite is een product met de eigenschappen van keramische tegels maar kent een bijzondere structuurafwerking en een totale dikte van slechts 3mm. Hierdoor is het mogelijk om deze “tegel” in dergelijke enorme afmetingen te produceren en te verwerken. Op een volledige wand toegepast biedt dit product een sublieme aanblik van een strakke egale wand met minimale onderbrekingen door voegen. Er is ook een uitvoering die versterkt is met glasvezel waardoor deze geschikt is om te gebruiken als vloertegel. Door de geringe dikte kan deze gemakkelijk over oude tegels heen worden aangebracht zodat slopen in veel gevallen achterwege kan blijven.

De toilet en de grotere badkamer zijn beiden uitgerust met een wandcloset van Ideal Standard, model Moments en een softclose toiletzitting. In het toilet zijn de Vola accessoires, het bedienpaneel van Wisa en de fonteinkraan van Hansgrohe uitgevoerd in mat chroom. In de badkamer is dezelfde lijn van accessoires doorgevoerd maar dan in de chromen uitvoering. Het toiletmeubel in Verona Oak is uit de collectie van Assenti.

De badkamer zorgt tevens voor de nodige gezonde ontspanning en wellness door de aanwezigheid van een stoomdouche. Deze Riho mayestic heeft een vloermaat van 140x90cm en is in tegenstelling tot de meeste andere stoomdouches niet standaard voorzien van achterwanden. Hierdoor is het mogelijk om op de wanden achter de stoomdouche dezelfde kleuren en (tegel)afwerkingen toe te passen als in de rest van de ruimte. In dit geval is hier dezelfde kerlite Cendre aangebracht als achter de wastafel. Het wastafelblad is gemaakt van Corian, een niet poreust en makkelijk te reinigen materiaal dat leverbaar is in enorm veel kleuren. Een minimalistische onderkast van Assenti in verone Oak en de spiegel met ingebouwde en dimbare TL verlichting maken het een strak uitziend meubel dat de nodige opbergruimte biedt. Het kraanwerk boven de wastafel is van Vola.

Een radiator is in deze badkamer niet gemonteerd, hier is gekozen voor elektrische vloerverwarming van Danfoss die ook in de wand naast het wandcloset is aangebracht. Vervolgens is de handdoekstang gemonteerd wat, bij natte handdoeken, zorgt voor een optimaal droogeffect. Het voordeel van elektrische verwarming is dat het, onafhankelijk van de CV installatie, d.m.v. een eigen thermostaatklok de ruimte verwarmt op de momenten dat u dat wenst. Als u ‘s morgens de woning direct verlaat voorkomt gericht verwarmen verspilling van energie maar zorgt wel voor een aangename temperatuur in de ruimte waar dat wenselijk is.

De tweede badkamer heeft een totaal andere sfeer en uitstraling, hier is gekozen voor de tegel Neo Tech Cobra van Plaza. Een moderne metaalachtige tegel waarvan de uitstraling nog versterkt wordt door de in de douche gemonteerde Eyeleds. Hier bestaat de wastafel uit een maatwerkmodel, dat eveneens gemaakt is van Corian, in dit geval met een geïntegreerde handdoekhouder. Door het monteren van een inbouw wastafelkraan van HSK blijft de strakke lijn van de wastafel mooi gehandhaafd. De inloopdouche is, naast de eerder genoemde LED verlichting in de tegels, voorzien van een bijpassende doucheset van HSK, een I-drain douchegoot en een handige nis.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.