Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Glasmozaiek

Glasmozaiek 01
Badkamer van de maand.

Het idee van de sfeer en uitstraling van deze Badkamer van de maand is door de eigenaren meegenomen uit een Frans hotel waar de architect voor de inrichting van de hotelbadkamers voor deze tegelcombinatie had gekozen. De combinatie van het Travertino Radica Noce in de maat 30x30cm en het Bisazza mozaïek Mix4 creëert dan ook een fraaie ruimte met een aangename uitstraling die inderdaad de sfeer van verre oorden oproept. Aan de voorzijde van het ronde hoekbad is voor de afwerking ook gebruik gemaakt van het mozaïek om een perfecte ronding te kunnen garanderen. Over de gehele lengte van de achterwand is een planchet aangelegd wat, naast veel afstelruimte bovenop, ook plaats biedt aan een nis bij het bad voor decoratie of badschuim. Het Victory ligbad Curacao is voorzien van een uitgebreid whirlpool systeem inclusief droogblaasfunctie. Het bad wordt gevuld via de jet openingen in het bad.

Een ruime inloopdouche die afgeschermd wordt door een wand met nisjes aan de binnen en buitenzijde, voorzien van glazen planchetten, en een klein dwarsstukje om het spatwater maximaal in de douche te houden. Voor het betere douchgenot wordt gezorgd door een Raindance hoofddouche met een diameter van 24cm van Hansgrohe. De vier zijdouches kunnen gebruikt worden in combinatie met de regendouche of met de handdouche die op een glijstang is gemonteerd. Het geheel wordt door voldoende warm water voorzien door een inbouwthermostaat met Ibox eveneens van Hansgrohe. De douchegoot is de I-Drain van Assenti die mede door zijn uiterst geringe inbouwdiepte en inwendige sifon in veel gevallen toepasbaar is.

De platte keramische 120cm lange wastafel is van Duravit uit de serie 2nd Floor en is door de combinatie met twee Hansgrohe Uno wastafelkranen prima door twee personen tegelijkertijd te gebruiken. In het verlaagde plafond zijn naast een aantal halogeenspots ook een tweetal luidsprekers van Aquasound ingebouwd. Voor aangename warmte in een fraai vierkant design zorgt de Zana radiator in mat wit van Zehnder.