Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

moderne badkamer 05
Deze keer een badkamer met de afmetingen van 188cm x 320cm waarin al het benodigde sanitair zoals ligbad, douche, toilet en wastafel op een dusdanige wijze zijn ingedeeld dat er, ondanks de compleetheid van de badkamer, er nog steeds een gevoel van ruimte aanwezig is. Dit is mogelijk omdat alle gekozen materialen door hun ontwerp en uitvoering bijdragen aan het slim omgaan met de beschikbare ruimte.

Het ligbad bijvoorbeeld, geeft extra ruimte aan de buitenkant doordat deze bij het voeteneinde, waar u aan de binnenzijde minder ruimte nodig heeft, afgeschuind is. De maatvoering van het Senso bad van Sealskin is 165 x 90 cm, maar omdat het bad aan de binnenzijde bij het voeteneinde recht afgewerkt is heeft u minstens net zoveel bodemlengte tot uw beschikking als bij een "gewoon" ligbad. Een comfortabele ruimtewinner dus.

Vullen van het bad vindt plaats d.m.v. een Exafill van Hansgrohe. Hierbij wordt de overloop-combinatie van het bad gebruikt om water in het bad te laten lopen en heeft u dus geen wateruitloop vanuit een badkraan. De ingebouwde badmengkraan en de handdouche zijn uit de serie X-Change Mono van het Italiaanse merk Treemme.

Ook een inloopdouche kan een ruimtewinner in de badkamer zijn. Omdat u in staat bent om zelf de maten te bepalen van een inloopdouche ontstaan er meer mogelijkheden bij het indelen van de ruimte. Door de flexibiliteit van, net iets langer of iets smaller, schept het mogelijkheden waar u niet aan had gedacht.

De betegelde inloopdouche is uitgerust met een RS200 doucheset van HSK voorzien van een regendouche, een thermostaatkraan en een handdouche. De douchegoot is van I-drain en kent een gepatenteerde constructie die de kans op lekkage, bij een correcte montage, tot nul reduceert.

Het badmeubel in de kleur Wengé is van de Italiaanse fabrikant Mastella en wordt gecompleteerd met de opzetwastafel Loop van Villeroy&Boch. Het meubel heeft slechts een diepte van 35cm en door de openheid levert het zeker een behoorlijke bijdrage aan het ruimtelijke gevoel van de badkamer. Voor opbergruimte is gezorgd door het ophangen van een hoge kast met dezelfde diepte als de half hoge kast behorende bij het badmeubel, namelijk 18cm. Ook bij het badmeubel is gekozen voor de wastafel inbouwmengkraan X-Change Mono van Treemme.

Alhoewel het slechts een bescheiden bijdrage is draagt ook het wandcloset bij aan het winnen van ruimte. Het betreft hier een zogenaamde compact uitvoering die in tegenstelling tot de reguliere dieptemaat van 54 cm slechts 48,5 cm diep is. Het wandcloset is voor Duravit ontworpen door Philippe Starck en komt uit de serie Starck3. De toiletzitting is ook leverbaar als softclose. Inbouwreservoir en bedienpaneel zijn afkomstig van Viega.

Bij een aangename badkamer hoort zeker een behaaglijke omgevingstemperatuur. Naast de radiator Line van HSK neemt ook de elektrische vloerverwarming van Magnum deze taak voor zijn rekening. Het prettige van een aanvullende elektrische (vloer)verwarming is dat deze onafhankelijk werkt van de CV installatie en dus heel gericht d.m.v. een programmeerbare control-unit zelfstandig voor verwarming kan zorgen.

Tot slot de betegeling. Wandtegels zijn afkomstig van de Spaanse fabrikant Keraben, Infinity collection Forum Blanco 32 x 96 cm. Vloertegels van Plaza, Geo Stone Tudela 45 x 90 cm.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.