Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

moderne badkamer 21
Een grote ruimte die, qua gebruik, eigenlijk in tweeën opgedeeld is. Aam de ene zijde is een opstap gecreëerd die aansluiting heeft met het bad, de toilet en de inloopdouche. Naast de fraaie vloeiende overgang en koppeling tussen deze drie elementen biedt een dergelijk plateau ook een enorme verruiming van de inrichtingsmogelijkheden. Vaak is bij het maken van een badkamerontwerp de afvoer van de toilet een vast gegeven omdat deze, vanwege de diameter, niet zo makkelijk te verplaatsen is. Dit beperkt de inrichtingsmogelijkheden van de nieuwe badkamer omdat de plek voor het nieuwe toilet hierdoor een nagenoeg vast gegeven is. Door het construeren van een plateau kan men de afvoer gemakkelijk verleggen en daardoor ontstaan er, op eenvoudige wijze, meer vrijheden v.w.b. de indeling.

Aan de andere zijde van de ruimte is het badmeubel geplaatst tezamen met een opbergkast die met een schuifdeur, voorzien van matglas, afgesloten kan worden. Het badmeubel meet een imposante 240cm en is opgebouwd uit drie onderkasten met lades en een spiegelkast met schuifpanelen van Assenti, terwijl het wastafelblad gemaakt is van Corian. Aansluitend aan de bovenzijde van de spiegelkast is een “verlichtingsstrook” geplaatst die gemaakt is stroken vloertegel. De afwerking is perfect met de inbouwkranen van Dornbracht uit de collectie Mem.

De vloertegel Format Black van Atlas Concorde, die ook gebruikt is voor de badombouw en de wand achter het badmeubel, is leverbaar in enorm veel verschillende afmetingen. Dat maakt mooie combinaties mogelijk, in dit geval bestaat deze uit drie maten; 60x60, 30x120cm en langwerpige mozaïeken. De licht getinte wandtegel Forum Blanco van Keraben is een gerectificeerde tegel zodat het tegelwerk uitgevoerd kan worden met een minimale voeg. Het resultaat is een uiterst strak ogende wand.

Het aan de andere zijde geplaatste bad is de Duravit Paiova met zijn kenmerkende vorm. Aan de hoofdzijde is dit bad breder zodat men gemoedelijk met zijn tweeën naast elkaar in bad kan zitten. Door de versmalling naar de voetzijde neemt dit bad zo min mogelijk ruimte weg uit de badkamer maar biedt wel veel binnenruimte op de plek waar dat nodig is. Aangenaam detail zijn de bijbehorende comfortabele hoofdkussens. Het wandcloset is eveneens van Duravit uit de collectie Starck 3 en valt in de categorie van betaalbaar design. Bij de inloopdouche zijn op de vloer de langwerpige mozaïektegels van Atlas Concorde aangebracht zodat er sprake is van antislip door de vele voegen. In de douche is gekozen voor een stortdouche en een aparte glijstang met een thermostatische inbouwkraan uit de serie Mem van Dornbracht. Deze serie vindt u ook naast het bad gemonteerd inclusief een verzonken handdouche en een exafill van Hansgrohe om het bad vanuit de overloop te vullen.

In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc en wilt u ook uw badkamer ideeen in 3D laten ontwerpen, klik dan hier.