Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

tijdloze badkamer 17
Een zwart-wit betegeling die, met name door het matte ietwat geschakeerde oppervlak van de nuanceerde Format Black tegel van Atlas Concorde een tijdloos karakter heeft. Format Black is leverbaar in een groot aantal maten en decors, waaronder de ingezaagde tegel die u hier afgebeeld ziet, zodat de betegeling geheel naar eigen smaak in te delen is. De witte tegel van Keraben Cool Blanco is gerectificeerd en oogt daardoor, samen met de tegelmaat van 32x96cm, voor een wand die als één geheel betegeld lijkt.

Het wastafelmeubel is een door de installateur gebouwde constructie die vervolgens betegeld is en voorzien van twee wastafels van Duravit Vero zonder kraangat van 50cm breed. Twee glasplaten zorgen voor aflegplanken die geschikt zijn voor badkamerbenodigdheden of, zoals in dit geval, handdoeken. De ingebouwde wastafelkranen stammen uit de collectie Quadra van Treemme en passen door het hoekige model prima bij het model van het wastafelmeubel.

De inloopdouche wordt enigszins afgescheiden van de badkamer door een betegelde zijwand met een knik die zorgt voor vermindering van overlast door spatwater buiten de douche maar laat tevens maximale ruimte in de badkamer. De omlijste Pebblesstones van Terre d’Azur op de douchevloer zorgen, door de vele voegen, voor een uitstekende grip en voorkomen daarmee glijpartijen. Net zoals de wastafelkranen zijn de inbouwthermostaat, plafonddouche en glijstang vierkant vormgegeven en zijn eveneens afkomstig uit de serie Quadra. De minimalistisch vormgegeven douchegoot met een absoluut waterdichte verwerking en een inwendig sifon waardoor reinigen altijd mogelijk is stamt van I-Drain.

De zwarte radiator, model Sani Panel van Jaga, met vierkante stijgbuizen en vlakke middenpanelen is goed voor een behoorlijk rendement zodat het formaat in de juiste verhoudingen t.o.v. de inrichting kan blijven. Het gemonteerde wandkastje in mat wit is afkomstig van Mastella.

Antonio Citterio ontwierp voor Keramag de collectie Emani waarvan het wandcloset en toiletzitting met softclose zijn gebruikt in de badkamer en het toilet. Het inbouwreservoir en bedieningspaneel Gaia zijn van Wisa, een fabrikant die bekend staat om zijn uitgekiende installatie oplossingen en eigen collectie sanitair.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.