Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

tijdloze badkamer 20
Een badkamer met een moderne uitstraling die voornamelijk tot stand komt door de invulling van de ruimte met twee basiskleuren en een gerectificeerde tegel met een dunne voeg. Een gedeelte van de wanden, het wastafelblad en de vloer zijn voorzien van een tegel in de maat 60x60cm. Deze tegelserie, Evolution graphite, met zijn werkelijk unieke uitstraling wordt gemaakt door de Spaanse fabrikant Plaza. De licht getinte wandtegel met een lichte oppervlaktestructuur is na het bakken rondom gezaagd zodat er geen maatverschil bestaat tussen de verschillende tegels. Hierdoor kan het tegelwerk uitgevoerd worden met een minimale voeg zodat er een uiterst strak ogende wand ontstaat. Deze collectie Forum Blanco van Keraben is eveneens afkomstig uit Spanje

Het wastafelblad is betegeld op een van muur tot muur doorlopende constructie. Onder het blad zijn 2 grijsgekleurde lades van Mastella aangebracht waardoor voldoende opbergruimte aanwezig is voor de direct benodigde toiletartikelen. De beide wastafels van Duravit, model 2nd Floor, zijn grotendeels verzonken in het wastafelblad. Zij ogen daardoor rank en minimalistisch maar bieden tegelijkertijd ook meer dan voldoende ruimte voor een alledaags gebruik. Door het aanbrengen van de spiegel over de volledig beschikbare breedte van 200cm ontstaat er meer diepte wat een meer ruimtelijk gevoel tot gevolg heeft. De wastafelunit wordt gecompleteerd door Italiaanse designkranen van Gessi model Ozone.

De douche-unit wordt enigszins afgescheiden van de badkamer door een swingdeur in nis uitvoering van Sealskin die enkel uit glas en twee scharnieren bestaat. In de douche zelf zorgen de Ecostat thermostaat en de Raindance glijstang, beiden van Hansgrohe, voor een aangenaam doucheklimaat. De uiterst smalle en ondiepe douchegoot met meer dan voldoende waterafvoer capaciteit en een inwendig sifon is van I-Drain.

Het wandcloset in de badkamer en in de toilet zijn beiden van Duravit, type Starck3. Bijzonder opvallend hierbij is het contrast met de eerder genoemde Plaza tegel die op de achterwand cq het inbouwreservoir is aangebracht. In het toilet zelf is een fontein Flush1 met fonteinkraan Freddo5 aangebracht van de firma Clou. De kleur Zandstraal metaalgrijs van de Jaga radiator correspondeert goed met de andere grijstinten in de badkamer waaronder de lades en de Evolution graphite tegel.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.