Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

klassieke badkamer 10
Een leuke en enigszins moderne indeling gecombineerd met de tijdloze uitstraling van witte wandtegels en Belgisch hardsteen op de vloer. De gebruikte materialen zoals; sanitair, kranen en de eikenhouten kasten geven het een licht klassieke uitstraling waarmee duidelijk wordt dat een mix van stijlen tussen indeling en materialen voor een mooi eindresultaat kan zorgen. Overigens

De wat naar voren geplaatste wand biedt ophangruimte aan de wastafels Sunny van Villeroy & Boch. Deze rond gevormde wastafels met bijpassende sifonkap passen qua stijl perfect bij de massief eikenhouten kast Luna van het Belgische FandF, die voor een indrukwekkende scheiding zorgt. Ook de beide verlichte spiegels in de maat 45x90cm hebben een lijst van eikenhout. Het kraanwerk is eveneens van zuidelijke komaf want RVB is een familiebedrijf dat al sinds ruim 70 jaar kranen maakt in België. De hier getoonde modellen zijn uit de serie 1935. De bijpassende glijstangcombinatie is echter uit de Montreux collectie van Hansgrohe.

Aan de linkerzijde van de wand is de entree naar de inloopdouche met een kleine verhoging om de douchegoot met uiterst geringe inbouwdiepte en de afvoerleidingen te kunnen onderbrengen. De douchevloer is van Belgisch hardsteen in de maat 60x60cm. De rondom in de badkamer gemonteerde plinten zijn 7cm hoog. Een dergelijke plint geeft de indruk van een grotere oppervlakte omdat het de indruk wekt dat de vloer iets verder doorloopt. Wandafwerking in halfsteensverband met een mat witte tegel van 25x50cm van Keraben.

Achter de wand aan de andere zijde is het wandcloset gemonteerd. Deze wijze van indelen creëert een enigszins afgescheiden gedeelte waardoor er bij gebruik toch een gevoel van privacy ontstaat. Het wandcloset zelf is ook uit de Sunny collectie, het inbouwreservoir en bedieningspaneel zijn van Wisa.

Het ligbad Cassandra met de buitensporige maat van 190x90cm wordt in verschillende maten geproduceerd door Villeroy & Boch. Op de badrand is een viergats badmengkraan geplaatst met verzonken handdouche, hierdoor is de doucheslang altijd netjes opgeborgen. Tussen bad en deur is nog voorzien in extra bergruimte door de eikenhouten sidetabel Terra met dicht bovenblad en vier manden, in dit geval bedoeld voor het wegbergen van handdoeken.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.