Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

klassieke badkamer 14
Om vooral ook inspirerende badkamerideeën in verschillende stijlen en uitvoeringen te laten zien is de badkamer van deze maand er één met een klassieke uitstraling. Door het aanbrengen van een lambrisering met daarboven een andere afwerking zoals bijvoorbeeld stucwerk wordt er al gauw een sfeer uit vervlogen jaren gecreëerd. Natuurlijk speelt het gebruikte materiaal bij het creëren van dit sfeerbeeld een belangrijke rol omdat een lambrisering immers ook modern kan ogen. Voor het maken van een lambrisering zijn allerlei verschillende materialen mogelijk maar in de badkamer wordt vaak gekozen voor natuursteen of een keramische tegel. Deze kunnen in de maatvoering variëren van kleine mozaïekstukjes tot een bekleding die van onder tot boven uit één geheel bestaat. Ook het kiezen van de juiste kleur is erg belangrijk omdat hiermee de associatie wordt opgeroepen met de verschillende stijlen zoals bijvoorbeeld; Oosters, Zuid-Europees of Engels.

In onze klassieke badkamer is gebruik gemaakt van getrommeld marmer in de kleuren Nero Marquina en Bottocino met op de wanden de maat 10x10cm. Aan de bovenzijde van de betegeling is een afwerklijst model Torello aangebracht met eveneens een breedte van 10cm. Voor de betegeling op de vloer zijn dezelfde kleuren gebruikt maar dan met een maatvoering van 20x20cm. De Bottocino tegels zijn diagonaal gelegd terwijl de Nero Marquina tegel doormidden is gezaagd en rondom als vloerrand is aangebracht. Dit marmer is van Terre d’Azur.

Op de plattegrond is goed te zien dat de inloopdouche aan de linkerzijde in de ruimte is geplaatst en voorzien is van klassiek Engels kraanwerk van St James. De regendouche met een doorsnee van 20cm wordt met water gevoed door een inbouwthermostaatkraan die voorzien is van een omstellingsmogelijkheid t.b.v. de handdouche. Ook het accessoire, waarin zeep en shampoo in de douche onder handbereik kunnen worden opgeborgen, is van St James. Aan de buitenzijde van de inloopdouche is een betegeld bankje geplaatst die naast zitruimte ook een aflegmogelijkheid voor kleding biedt. De ledenradiator in de passende kleur zwart is afkomstig uit het assortiment van Instamat.

Een perfect bijpassend staand klassiek wastafelmeubel van Flamant model Dunbar dat voldoende separate bergruimte biedt door de beide extra lades en deuren in de rondingen van het meubel. Het natuurstenen bovenblad is voorzien van een keramische onderbouwkom. De facetgeslepen spiegel is op maat gemaakt en heeft dezelfde ronding als het wastafelblad. De drie-gats mengkraan Edwardian en de fraaie accessoires zoals de kledinghaken, de handdoekring en de beide wandlampen van St James completeren deze badkamer en maken hem geheel in stijl af.


In het gratis online magazine Badkamer & tegels is de "Badkamer van de maand" een vaste rubriek. Schrijf u nu in op onze homepage en ontvang iedere maand het gratis badkamermagazine met informatie over badkamer- en toiletdesign, tegeltrends, ontwerpideeen, sanitairnieuws, etc.