Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Burgbad Conceptwall

Burgbad Conceptwall

De badmeubelspecialist Burgbad heeft in samenwerking met de designer Marc Sadler een innovatief badmeubelsysteem ontwikkeld: conceptwall maakt - zoals de naam al zegt - de wand tot een centraal vormgevings- en inrichtingselement. Het is een modulair "wand-voor-de-wand"-systeem dat het wandoppervlak, het meubel en de wastafel tot een homogene eenheid versmelt. Het resultaat is een uniform meubelstuk voor de badkamer dat door zijn grootse, homogene aanzicht een uitgesproken geriefelijke en bijna gewichtloze indruk maakt.

Het doorslaggevende productvoordeel van conceptwall is echter de vrijwel grenzeloze combineerbaarheid van zijn elementen. Net als met een bouwdoos laten zich wastafels met vrijstaande of wandkranen, hoge kasten, halfhoge kasten, spiegels, spiegelkasten, rekken in diverse maten en afdekplaten geheel naar eigen voorkeur samenstellen. Dankzij de verschillende wastafel- en kastdieptes, de grootst mogelijke vrijheid bij de plaatsing van de aansluitingselementen en de vrijwel onbegrensde uitbreidingsmogelijkheden in verticale en zijdelingse richting laten zich niet alleen de wastafel, maar ook (bestaande) voorwandsystemen of WC- en bidetsystemen tot een stylistische en functionele eenheid bundelen. En ook expressieve op zichzelf staande oplossingen laten zich door het brede scala van oppervlakteafwerkingen perfect integreren in vrijwel elke designomgeving.

De optisch lichte indruk van conceptwall resulteert niet alleen uit de ' luchtige' wandmontage, maar is ook een effect van de consequente vlakke uitvoering van het design die ondersteund wordt door de beperkte meubeldiepte en een homogene frontlijn. Daarom verliezen ook de vrijstaande varianten niets van de voor conceptwall zo karakteristieke lichtheid. Om dit effect niet te onderbreken, worden de handdoekhouders even onopvallend en plaatsbesparend in nissen onder de wastafeloverhang geïntegreerd als de lampen onder de afdekplaat en de spiegelkast. Deze laatste zorgt met de gedeeltelijk gesatineerde en op dat punt lichtdoorlatende spiegeldeuren meteen ook nog voor een sfeervol dimbare omgevingsverlichting.

Nog afgezien van de goede verlichting voldoet conceptwall ook door de individuele keuzemogelijkheden bij de componenten bijna terloops aan de vele eisen van het universele design. Zo schept de keuze voor een enkele lade ruimte voor een zitgelegenheid onder de wastafel. De brede greepgleuven en de comfortabele bediening van laden en kasten komen tegemoet aan de behoeften van oudere gebruikers zonder afbreuk te doen aan de esthetische kwaliteit.

Met de vier stijlwerelden Earth, Fire, Water en Air reikt Burgbad niet alleen concrete ontwerpsuggesties aan, maar wordt ook zeer fijngevoelig ingegaan op stijl, houding en levensgevoel van de mensen. De vier naar de elementen genoemde categorieën beschrijven elk een esthetische karakteristiek die men de badkamer kan verlenen met de betreffende kleuren- en oppervlaktevarianten.
Bij Earth overheersen de robuuste ' down-to-earth' materiaaleffecten en natuurlijk-warme kleuren, bij Fire de sterke contrasten met accenten van mosterdgeel en rood tot aubergine. In de stijlvariant Water zorgen combinaties van kalkgrijze tot donkere houttinten met groen en mint voor frisheid. In de Air genoemde categorie zorgen zwart/wit-contrasten met frisse accenten in het blauwe kleurenspectrum voor duidelijkheid en elegantie.

Omdat met conceptwall hele wandoppervlakken aangekleed kunnen worden, kan het badmeubelprogramma ook de functie van wandbekleding overnemen en deels vervangen. Vooral bij renovaties kunnen op die manier individuele oplossing zonder grote inspanningen worden gerealiseerd. Oude tegels worden afgedekt, voorwandsystemen en techniek worden eenvoudig in de nieuwe inrichting geïntegreerd.

Zo zeldzaam als een systeem met zoveel variatiemogelijkheden dat gemakkelijk te plannen is: een creatief bouwsysteem voor ervaren badkamerontwerpers en fantasierijke consumenten. Een via internet vrij toegankelijke configurator helpt om de badkamer met conceptwall tot een optimaal benutte ruimte met persoonlijke uitstraling te maken.

Burgbad_Conceptwall

Burgbad_Conceptwall_fire