Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Schimmel verwijderen in de badkamer

Schimmel verwijderen in de badkamer

Veel badkamers hebben last van schimmels en dat is natuurlijk niet prettig. Het is niet raar dat het juist in de badkamer veel voorkomt, aangezien schimmel ontstaat op warme en vochtige plekken. Schimmel zit vooral in voegen en hoeken en tasten de kitranden aan. Andere plekken waar schimmel in de badkamer kan ontstaan is het plafond en afvalputjes. Op het plafond condenseert het stoom, waardoor er vocht op het plafond ontstaat. Een afvalputje is ook een veelvoorkomende plek, denk hierbij aan de afvoer of het doucheputje. Het is aan te raden om regelmatig de badkamer te controleren op beginnende schimmels om zo de bestrijding ervan makkelijker te maken. Beginnende schimmels zijn te herkennen aan bruine puntjes op de eerder genoemde plekken.

Schimmel verwijderen badkamer

Er bestaan een aantal manieren om schimmel effectief tegen te gaan. Een manier is het gebruiken van bleekwater. Meng 25 milliliter met ongeveer een liter water. Pak vervolgens een spons en doop deze in het mengsel en dep dan de plekken in waar schimmel zit. Wanneer de schimmel bij de eerste keer niet verwijderd is, kunt u de plek nog een keer behandelen met bleekwater. De tweede mogelijkheid is om 6 gram soda te mengen met ongeveer een liter heet water. Giet dit mengsel vervolgens op de plekken waar zich schimmel bevindt en wrijf het in met een borstel. Als laatste stap spoelt u de plek af met water. De derde manier is voor de meer hardnekkige schimmels en voor deze plekken is het aan te raden om een product aan te schaffen wat schimmels aanpakt. Op deze producten staat aangegeven hoe u de plek effectief aan kan pakken.

Het is wel verstandig om te kijken of uw materiaal in de badkamer bestand is tegen de stoffen die eventueel gebruikt worden. Bovendien wordt het werken met handschoenen en eventueel een mondkapje aangeraden. Schimmel verwijderen in de badkamer kan voorkomen worden door de badkamer goed te luchten. De stoom wordt dan afgevoerd en kan dan niet condenseren. Na het gebruik van de badkamer is het verstandig om de badkamer schoon en droog te maken. Op die manier is de kans kleiner dat er schimmel ontstaat.