Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Stucwerk in je badkamer

Stucwerk in je badkamer

Wil je eens wat anders dan tegels in je badkamer? Denk dan eens aan stucwerk. Stucwerk in je badkamer zorgt voor een moderne en natuurlijke uitstraling.

Stucwerk?

Nu vraag je je vast af hoe stucwerk mogelijk is in je badkamer, en of het niet gaat schimmelen. Waterdicht stucwerk zorgt juist voor een betere hygiëne in je badkamer! Dat komt omdat er bij stucwerk geen voegen zijn die kunnen gaan beschimmelen. Dat betekent dus ook dat stucwerk minder onderhoud nodig heeft dan tegels.

Soort stucwerk

Er zijn verschillende soorten stucwerk te onderscheiden die geschikt zijn voor je badkamer. Wil je een betonlook? Dan kan je gebruik maken van Beton Circe, Beal Mortex of Pandomo. Wil je liever een wat natuurlijkere uitstraling? Dan wordt er meestal gebruik gemaakt van Tadelakt.

betonlook

Betonlook                                                                         

 

Tadelakt

Tadelakt

 

Bron 1: https://www.pinterest.com/pin/566749934334005988/

Bron 2: https://www.pinterest.com/pin/379569074821845586/

 

Laat het door een stukadoor doen

Als je stucwerk in je badkamer wilt, is het wel belangrijk dat je het door een goede stukadoor laat aanbrengen. Het stucwerk moet namelijk zeer zorgvuldig en professioneel, met speciale technieken en materialen, worden aangebracht. Kleine foutjes kunnen namelijk voor grote problemen zorgen waardoor je alsnog last van schimmel kan krijgen. Ook zie je gelijk een lelijke plek in het stucwerk als er een lekkage is.

Laat je muur schilderen

Als je je muur laat stucen hoef je natuurlijk niet voor de sobere grijs- of bruintinten te gaan. Je kan je gestucte muur namelijk ook laten schilderen. Kies dan wel voor waterdichte, maar ademende verf. Ook hier geldt: vraag het altijd na bij een goede schilder of stukadoor. Dit kan je bijvoorbeeld heel makkelijk en gratis doen op de website HomeDeal.