Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Wat is het echte loodgieterswerk?

Wat is het echte loodgieterswerk?

Als je thuis serieus aan het klussen bent, kan het belangrijk zijn om goed na te denken over wat je en wel niet zelf doet. Over het algemeen geldt de stelregel dat als er echt leidingwerk of specifieke klussen op je liggen te wachten, je er beter aan doet het aan een vakman over te laten. Dat geldt zeker voor het echte loodgieterswerk. Dat kun je zelf proberen, maar daarvoor heb je of niet de juiste materialen en spullen, of je komt kennis te kort. Daarom is het beter om dat over te laten aan een kenner, die de beschikking heeft over de juiste machines en het beste gereedschap.

Definitie van loodgieterswerk

We kunnen proberen een korte, niet volledige, definitie van loodgieterswerk te geven. Grof gezegd zit in loodgieterswerk alles dat betrekking heeft op Cv-installaties, gas en water, leidingen en afvoeren. Of je er in de winter nu lekker warm bij wilt zitten of dat je op zoek bent naar iemand die een druppende kraan kan repareren: een loodgieter is over het algemeen degene die je dan moet hebben.

Het risico van zelf prutsen

Natuurlijk, je kunt veel zelf. Maar een verkeerd aangelegde leiding of een afvoer die net niet helemaal goed zit, levert je op de korte en lange termijn veel extra schade en veel extra gedoe op. We raden je dus af om hier een risico in te nemen. Ga op zoek naar een vakman, kies iemand voor het echte werk en laat je goed adviseren. Scheelt je een hoop stress.