Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Badkamer verbouwen?

Badkamer verbouwen?


Bent u uitgekeken op het interieur van uw huidige badkamer? Denkt u aan een gezinsuitbreiding in uw woning, of wilt u bijvoorbeeld een bad naast uw douche? Door uw badkamer te verbouwen kunt u in veel van deze wensen volstaan! De ene vorm van verbouwen zal meer werk kosten dan de andere, immers het plaatsen van een bad neemt meer ruimte en tijd in beslag dan het vervangen van bijvoorbeeld uw wc-pot. Hoewel u een deel van de klussen omtrent de verbouw van een badkamer zelf kunt doen, zult u voor een grotere verbouw liever de hulp inschakelen van een erkende loodgieter of timmerman. Een loodgieter uit Zoetermeer en uit Leiden gaf ons een aantal voorbeelden van klussen, die loodgieters over het algemeen uitvoeren bij de verbouw van een badkamer.

Aanpak verbouw badkamer

De badkamer is een essentieel onderdeel van uw woning, u komt er immers dagelijks en wilt er volledig tot rust kunnen komen. Het is daarom van groot belang om bij de verbouw van uw badkamer goed te kijken welke indeling volledig aansluit bij uw wensen. Ook het interieur is belangrijk, omdat u dit niet snel weer zult veranderen. Een loodgieter kan u een goed beeld geven van de mogelijkheden die er zijn, zodat u achteraf nooit spijt zult krijgen van uw keuze.

Om te beginnen maakt een loodgieter samen met u een ontwerp om een goed beeld te krijgen van de nieuwe badkamer. Niet alleen wordt hierbij gekeken naar de nieuwe indeling van de badkamer, ook kiest u in deze fase de formaten van uw badkamermeubels. Hoewel u later nog kunt kiezen voor een bepaald type bad of douche, staan de maten na deze fase vast. Als u volledig tevreden bent met dit ontwerp en dit ook haalbaar blijkt te zijn, zal de loodgieter starten met het aanleggen van het leidingwerk voor onder meer de wastafel, eventueel een bad, de douche en het toilet.

Naast het leidingwerk is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatiemogelijkheden in de badkamer, zodat vocht snel kan verdwijnen na het douchen of badderen. Hiermee voorkomt u vochtschade in en buiten uw badkamer. Tevens kunt u kiezen voor vloerverwarming in uw badkamer, wat eveneens direct wordt aangelegd. Tot slot van de grote werkzaamheden kan de loodgieter een verlaagd plafond aanbrengen, waarin u bijvoorbeeld inbouwspotjes kunt laten monteren. Dit geeft een speciale vorm van verlichting, wat vaak goed aansluit bij het interieur van een badkamer.

In de laatste fase van de verbouwing wordt uw badkamer betegeld en kan het nieuwe sanitair gemonteerd worden. Denk hierbij niet alleen aan de wastafel, een spiegel, het toilet en de kranen, maar tevens aan diverse accessoires. Wanneer de badkamer volledig af is, zal een loodgieter uw badkamer afkitten.