Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Sento wastafelkraan

Sento wastafelkraan

Daniele Ruzza en Silvana Angeletti staan bekend om het ontwerpen van objecten die zijn ontdaan van hun essentie. Ook het begrip 'functioneel zonder overdrijven' is een kenmerk van de door dit duo gehanteerde designfilosofie en met de kranencollectie Sento zijn zij er wederom in geslaagd om hun reputatie waar te maken. Bij het ontwerpen van deze collectie voor Graff Faucets is het begrip 'kraan' volledig opnieuw geïnterpreteerd, om geboorte te geven aan een elegante en geheel eigentijdse collectie met een sterke visuele impact.

De eenvoud van de kraan wordt toegelicht in zijn bereidheid om, in zijn design, te worden ontdaan van decoratieve of schijnbaar nutteloze details. Hiermee wordt de kranenserie Sento een discrete en elegante aanwezigheid in elke ruimte.

Sento is een eenvoudig ogend product maar door zijn vormgeving zorgde het voor tal van complexe technische vraagstukken. Bijvoorbeeld de bedieningshendel, die moest robuust zijn en toch licht van gewicht om het vanzelf sluiten van de kraan te voorkomen. Of de wateruitloop met zijn dunner wordende zijkanten om een totaalbeeld van extreme lichtheid te bewerkstelligen.

Sento veranderd het klassieke kraanontwerp in een strakke moderne vorm zonder, op enigerlei wijze, afbreuk te doen aan de functionaliteit ervan. Materialen, details, vakmanschap, productieproces en emotie handelen synchroon, om de absolute kwaliteit van deze kraan uit te drukken.

Graff_faucets_wastafelkraan