Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Dornbracht Horizontal Shower

Dornbracht Horizontal Shower

Amstel Health & Fitness Club van het Amstel Hotel Amsterdam kiest voor Ambiance Tuning Technique van Dornbracht: de Horizontal Shower.
Recentelijk opende de Amstel Health & Fitness Club van het beroemde Amstel Hotel te Amsterdam haar deuren. De interieurarchitecten van Kamerlingvanderburg kozen in deze wellnessruimte voor de vooruitstrevende douchetechnologie Ambiance Tuning Technique van Dornbracht. Een primeur voor Nederland: de horizontale douche. Daarmee vult Dornbracht de verticale douchebelevenis aan met een horizontale variant en komt zo tegemoet aan het verlangen naar natuurlijke elementen en een natuurlijke waterbelevenis. Met deze toepassing zet Dornbracht opnieuw een trend op het gebied van douchen.

Dornbracht_Horizontal_Shower_Amstel_Hotel

De Horizontal Shower combineert zes WaterBars die zijn geïntegreerd in een royaal doucheveld boven een ligvlak. Net als bij de andere toepassingen van de Ambiance Tuning Technique kunnen verschillende soorten stralen gecombineerd worden tot voorgeprogrammeerde choreografieën (evenwichtig, vitaliserend of ontspannend) van watertemperatuur en intensiteit. De bediening geschiedt via het centrale bedieningselement eTool, dat in het hoofdgedeelte van het ligvlak geïntegreerd wordt – voor een comfortabele, liggende bediening. Van de horizontale douche kan men op de buik of op de rug liggend genieten. Het ligvlak zelf kan verwarmd worden.

05_Amstel_Dornbracht

Bij de Horizontal Shower met 6 douches is ook een Rainsky E regendouche geplaatst met een IMO douchethermostaat met hand- en hoofddouche en een koudwaterzone met een WaterFall. Hiernaast koos de interieurarchitect ook bij de inrichting van de kleedkamers op de wastafels voor de inmiddels als designklassieker bekend staande kraan Tara. Ook de douches zijn ingericht met Dornbracht armaturen hier koos men voor een Tara met xTool thermostaatmodule met wandaansluitbocht, glijstangset en hoofddouche.

06_Amstel_Dornbracht


07_Amstel_Dornbracht

Dornbracht documentatie