Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Dornbracht Selv, een nieuwe moderniteit

Dornbracht Selv, een nieuwe moderniteit

Op de vakbeurs SHK 2012 in Essen heeft kranenfabrikant Dornbracht met SELV een nieuw modern productprogramma gepresenteerd. SELV komt tegemoet aan de hedendaagse wens naar een nieuwe eerlijkheid: materialiteit, functionaliteit en design doen een stapje terug in de ruimte waarin ze geïntegreerd worden. Daardoor past de kraan zich in zowel klassieke als moderne interieurs naadloos aan.

"Bij SELV ging het ons om de ontwikkeling van een kraan die zijn gebruiker niet betuttelt", aldus directeur Andreas Dornbracht. "In plaats daarvan moesten het leven en het individuele stijlgevoel van de mens centraal staan, waarbij de producten uit de serie zich authentiek aanpassen.“

De naam SELV is een kunstwoord dat is afgeleid van 'self'. Het beklemtoont de openheid van de kraan tegenover verschillende stijlwerelden. Geheel in de zin van 'Design yourself!' of 'Express yourself!' plaatst de naam niet de kraan in het middelpunt, maar de individuele ideeën over vormgeving van de gebruiker, architect of interieur ontwerper.

De SELV kranen worden gekenmerkt door een design dat met zijn zachte vormen het prettige gevoel bij de bediening benadrukt en zich voor de rest ondergeschikt maakt aan zijn omgeving. Dit staat los van het feit of deze puristisch modern of klassiek is ingericht en vormgegeven. Even stijlvast zijn de heldere, archaïsche functies.

'Het idee achter SELV is gebaseerd op individualiteit en autobiografische stijl als twee centrale thema's van onze tijd", legt Michael Sieger van Sieger Design uit. "Aangezien het samenspel van materiaal, textuur, design, oppervlak en functie belangrijk is om de serie te plaatsen, richt SELV zich vooral op binnenhuisarchitecten, moderne hotels en consumenten die een helder bewustzijn hebben op het gebied van stijl, kleuren en vormen."

SELV is verkrijgbaar als volledige serie met bijpassende accessoires in de oppervlakken chroom en platina mat en vanaf mei 2012 leverbaar. Het design stamt van Sieger Design.

Dornbracht documentatie