Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Mutina Toile

Mutina Toile

De producten en ontwerpmogelijkheden van keramiek zijn talrijk, maar het zijn vooral de keramische wand- en vloertegels die het creatieve bewustzijn van architecten en ontwerpers stimuleert en inspireert. Bijvoorbeeld in het geval van de Milanese ontwerper Rodolfo Dordoni die voor het Italiaanse bedrijf Mutina de wandtegels Toile - in het Nederlands: canvas of linnen - ontworpen heeft.

Geïnspireerd door textiel, zoals oude wandtapijten, barokke damast, zijde uit de Oriënt of gedrapeerde stof, vervaardigde de ontwerper een keramische tegelserie die een gevoel van beweging meegeeft aan het oppervlak. Een natuurlijke en voortdurende optische beweging die de perceptie van het materiaal wijzigt en een illusie creëert. Het resultaat geeft een beeld van gedrapeerde stof die onregelmatige schaduwen een verrassend driedimensionaal effect laat ontstaan. Afhankelijk van het perspectief en het licht op het matte keramiek, wordt dit effect versterkt of verzwakt en geven deze "bewegingen" Toile een licht, en bijna zacht gevoel. Ook de enorme afmetingen van de tegel; 80 x 180 en 20 x 180 cm, dragen bij aan deze illusie.

Deze nieuwe interpretatie van het materiaal keramiek lijkt gegoten met een natuurlijke textuur, maar is echter onnatuurlijk in relatie tot de traditionele afwerkingen van wandtegels. De schijnbare imperfectie is de eigenaardigheid, de onregelmatigheid is zijn persoonlijkheid en wat zijn huid verbergt.

De architect en designer Rodolfo Dordoni werd geboren in Milaan, waar hij afstudeerde in de architectuur. Door de jaren heen was hij betrokken bij ontworpen voor Artemide (glascollectie), Cappellini, Fontana Arte (interieurs), Foscarini, Minotti en Roda alsmede vele producten voor diverse (internationale) bedrijven en 'Made in Italy' merken. Zijn handtekening is een verfijnd minimalisme dat ver af staat van drukke, decoratieve decors. Samen met Alessandro Acerbi en Luca Zaniboni heeft hij studio 'Dordoni Architetti' opgericht die zich voornamelijk richt op architectuur en interieurdesign.


Mutina_toile_17


Mutina_toile_24-25


Mutina_toile_vloertegels


Mutina_Toile_wandtegels_180-80cm_2


Mutina_wandtegels_toile