Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder
Bamonde Montfoort   Firma:
Adres:

Kantoor:
Showroom:
Email:
Website
  Bamonde All 4 living
Heeswijk 40
3417 GR Montfoort
0348 471804
0348 471757
info@bamonde.nl
www.bamonde.nl
  Openingstijden:
Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag
's avonds

 


09.30 - 12.00
13.30 - 16.30
09.30 - 12.00
13.30 - 16.30
09.30 - 12.00
13.30 - 16.30
09.30 - 12.00
13.30 - 16.30
09.30 - 13.00
op afspraak
 

Badkamer Woerden

Badkamer....

Badkamer van de maand
In een woning uit de 18de eeuw is een parel van een badkamer ontstaan die tevens een schitterend uitzicht biedt op het water van de rivier de Rijn. De verbouwing van deze woning uit Woerden was een zeer uitdagend project. In de oude badkamer stond letterlijk geen muur meer recht en ook diende er o.a. een vloer van 21 cm dik verwijderd te worden voordat een begin kon worden gemaakt met het opbouwen. De complete badkamerrenovatie is uitgevoerd door badkamershowroom Bamonde uit Montfoort. Het ontwerp van Bart van den Hadelkamp is in nauw overleg met de bewoners tot stand gekomen en wordt gekenmerkt door het gebruik van moderne materialen.

In de badkamer is voor de betegeling gebruik gemaakt van witte glanzende wandtegels in de maat 33x60 cm van Recer. De zwarte vloertegel van Novoceram zou normaliter voor een sterk contrast met de witte wandtegel zorgen maar door gebruik te maken van glasmozaïek met een afwijkende kleurstelling wordt het contrast behoorlijk afgezwakt en genuanceerd. Het op de juiste plaatsen laten terugkomen van het mozaïek als vlakvulling zorgt voor een verrassende en speelse uitstraling die een frisse uitstraling toevoegt.

In de uiterst compleet uitgevoerde badkamer is extra ruimte uitgetrokken voor het creëren van een ruime douchegelegenheid. De basis hiervan wordt gevormd door de Villeroy & Boch douchebak Squaro in de maat 100x100 cm. Deze douchebak is gemaakt van Quaryl, een materiaal dat een moderne vormgeving met minimalistische lijnen en strakke hoeken mogelijk maakt. Een afwerking die prima samengaat met de HSK douchewandenserie Solida. Een collectie met schuifdeuren van 8 mm sterk veiligheidsglas en glasvlakke rolgeleiders aan de binnenzijde wat het schoonhouden vergemakkelijkt.
Naast de douchecabine is een dubbel badkamermeubel met spiegelkast geplaatst uit de serie Pascha van Detremmerie. De breedte van het meubel is identiek aan de baan van glasmozaïek die van onder tot boven op de wand is aangebracht. Een ernaast geplaatste hoge kast zorgt nog voor extra bergruimte. De kranen op het badmeubel zijn van Hansgrohe, serie Talis.

Aan de andere zijde is het ligbad van Cleopatra geplaatst. Hierbij zorgen de terugvallende plint aan de voorzijde van het bad en het nisje aan het voeteneind voor aantrekkelijke details. De terugvallende plint creëert extra voetruimte en zorgt daarmee voor meer toegankelijkheid van het bad. Bijvoorbeeld bij het bedienen van de kraan of het reinigen van de binnenzijde. Het andere nisje biedt vooral opbergruimte.

Ook het toiletgedeelte kent bijzondere details. Naast het bedienpaneel behorende bij het inbouwreservoir van Geberit is een toiletroldispencer van Etsero geplaatst. Achter het deurtje, dat leverbaar is in verschillende kleuren, bevindt zich een opbergruimte voor de reserverollen toiletpapier. Daarmee zijn ze netjes uit het zicht en altijd onder handbereik. Het wandcloset is van Villeroy & Boch uit de serie Omnia. Een ander verborgen accessoire is een Colorado waterontharder die altijd voor een kalkvrije badkamer zorgt.