Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Health Mate respect voor de natuur

De Canadian Redcedar is een altijd groene conifeer uit de familie van de cipressen. Het hout wordt al van oudsher voor ontelbare toepassingen gebruikt.
De Canadese provincie British Columbia heeft de Canadian Redcedar zelfs als symbool in hun vlag opgenomen.

Het is een boom van schoonheid en warmte die 65 a 70 meter hoog wordt en een diameter van 3 tot 4 meter heeft. Bovendien is het een enorme taaie boom die regelmatig de duizend jaar overschrijdt. Het oudste bekende exemplaar was maarliefst 1460 jaar oud.
Het is een lichte en zeer stabiele houtsoort, fijn van structuur en textuur.
In vergelijking met andere houtsoorten blijft dit hout langer plat en recht, waardoor het minder snel zal kraken. De cellen zijn zodanig opgebouwd, dat ze de groei van schimmels ontmoedigen en het natuurlijke rottingsproces voorkomen. Ceder heeft immers van nature het voordeel dat het sneller droogt dan andere boomsoorten en bevat natuurlijke oliën die als een natuurlijke bewaring van het hout fungeren. De Canadian Redcedar zorgt als geen ander hout voor een ideale regulatie van de temperatuur en is een goede geluidsisolator.
Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit de perfecte boomsoort is voor de bouw van een sauna of infraroodcabine. Het hout scheidt bovendien een typische aroma af: aangenaam voor de mens, maar afschrikwekkend voor insecten zoals muggen, motten of houtworm. Canadian Redcedar zal altijd zijn vorm behouden, ongeacht wat het moet doorstaan. Verder vereist het een minimum aan onderhoud.

De infraroodcabines van Health Mate® zijn vervaardigd uit deze “Western Redcedar”.
De wetenschappelijke naam luidt Thuja Plicata. In het Nederlands ook wel de Reuzenlevensboom genoemd. Naast de stralingselementen staat of valt de kwaliteit van een infraroodcabine met de kwaliteit van het gebruikte hout. Andere houtsoorten dienen met chemische producten behandeld te worden om dezelfde eigenschappen als de Canadian Redcedar te verkrijgen. Uiteraard is dit minder gezond voor mens en milieu.

De bomen die het hout leveren voor Health Mate® infraroodcabines worden in eigen beheer gekweekt, gekapt en gedroogd. Zo is het perfect mogelijk om alleen de mooiste stukken te selecteren.
Ook de Chain-of-Custody is gecertificeerd. De COC is de weg die grondstoffen volgen van een bron met FSC keurmerk, via de verwerking, productie, distributie en bedrukking tot het afgewerkte product. Een Health Mate® infraroodcabine is dus 100% groen, van boomstam tot sauna!