Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder
Infra Wellness sauna   Firma:
Adres:

Tel:

Email:
Website
  Health Mate Nederland
Boteyken 319
3454 PD De Meern

(tijdens openingstijden)
info@infrawellness.nl
www.infrawellness.nl
  Openingstijden:
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

 


op afspraak
op afspraak
10.00 - 17.30
10.00 - 17.30
10.00 - 17.30
10.00 - 17.00
 

Infrarood sauna

Eind jaren ‘70 ontdekte de NASA dat het menselijk lichaam het beste infraroodstraling opneemt wanneer die een frequentie heeft van 9.044 nanometer. Emerson® - het tweede grootste elektronicabedrijf van de USA – wou die ontdekking niet onbenut laten.

In samenwerking met de NASA, ontwikkelde zij een infraroodelement om het lichaam veilig en efficiënt op te warmen: het “Incoloy element”. Een M-vormig stralingselement met een elektrische spoel, dat omgeven is door samengeperst keramisch zand en een mantel uit Incoloy (legering van chroom, titanium, koper en molybdeen). Het resultaat was een volkomen veilig en bijzonder duurzaam stralingselement dat een infraroodstraling met een golflengte van 7.080 nanometer produceerde. Een golflengte die het dichtst de waarde van 9.044 nanometer benadert.
Bovendien werden de elementen niet zo heet als andere stralingselementen en bleef de omgevingstemperatuur op een aangenaam niveau.

In 1979 werd in de USA Health Mate® opgericht, nadat het bedrijf de exclusiviteit verkreeg om de door Emerson® gepatenteerde Incoloy elementen te gebruiken in infraroodcabines. Daarmee veroverde Health Mate® een leiderspositie onder de fabrikanten van infraroodcabines en is al meer dan 32 jaar een referentie in de sector.
De stralingselementen van Emerson® zijn te herkennen aan het EMR® keurmerk dat op elk element in de Health Mate infraroodcabines terug te vinden is.

De stralingselementen in een Health Mate® infraroodcabine zijn nog steeds niet overtroffen en zullen dit niet snel zijn. De ontwikkeling van gewone stralingselementen (zoals “gewone” Incoloy stralers gevuld met magnesiumoxide, carbonstralers, inox stralers, etc.) leveren tot op de dag van vandaag resultaten op die de efficiëntie van Health Mate® zelfs niet benadert. Geen enkel ander element doet het beter.

Door de gecontroleerde golflengte treden er in het lichaam een hele reeks weldadige effecten in werking. Je verliest niet alleen gifstoffen maar je verbrandt ook calorieën.
Je lichaam komt tot rust, je spieren ontspannen en al na één sessie voel je je herboren.
Een Health Mate® infraroodsessie is dan ook bijzonder heilzaam bij tal van ongemakken.