Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Met een infraroodsauna het zonnetje in huis

Weinig zaken voelen zo zalig aan als de zon op onze huid.  De zon schenkt ons energie en verwent ons met haar stralen.

Die grote weldoener is de onzichtbare infraroodstraling. Infrarood betekent letterlijk: “onder het rood” en is niet voor het oog waarneembaar. Het werd in 1800 ontdekt door William Herschel, een Britse astronoom van Duitse afkomst, die trouwens ook de ontdekker van de planeet Uranus is.

Infraroodstralen mogen dan wel onzichtbaar zijn, voelen doen ze des te beter.
Op de huid is het echt genieten van hun weldadige, warme werking. Wie van zonnebaden houdt, weet maar al te goed hoe heerlijk het is om de zonnestralen op zijn of haar lichaam te voelen. Maar zodra er een wolkje voor de zon verschijnt, valt dat heerlijke gevoel ineens weg, ook als is de temperatuur niet veranderd. Dat komt doordat de infraroodstraling op dat moment niet aanwezig is.

Diezelfde aangename stralingswarmte ervaar je ook in een infraroodcabine van Health Mate®, maar dan zonder de UV-straling. Het is een uniek systeem dat eenvoudig bij je thuis kan worden geïnstalleerd. Alles wat je nodig hebt is wat ruimte en een stopcontact. In tegenstelling tot de traditionele sauna is een infraroodcabine voor iedereen geschikt, zelfs voor kleine kinderen. Een volledige sessie hoeft niet langer dan 30 minuten te duren.

Door het warmte-effect van infraroodstraling op onze huid voelen we ons prettiger, lekkerder, meer ontspannen en energieker. Dat alleen al rechtvaardigt een infraroodkuur. Daarnaast kan infrarood ook klachten verminderen of zelfs wegnemen en de bloeddoorstroming verbeteren.

Tijdens een infraroodsessie worden zuurstof en bouwstoffen beter door de spieren opgenomen. Toxische afvalstoffen verdwijnen sneller uit je lichaam. Huid en lichaam worden bovendien grondig gereinigd. Het resultaat zijn soepele spieren, een zachte, gezonde huid en een heerlijk gevoel. Met andere woorden: wie regelmatig kuurt, blijft fit en gezond.

Maar bovenal zorgt een bezoek aan de infraroodcabine voor een moment van ontspanning en gezelligheid. Het jachtige leven laat je even voor wat het is. Een infraroodcabine van Health Mate® heeft alleen maar voordelen, zowel lichamelijk als psychisch.

Op onze website lees je alles over de werking en eigenschappen van de Health Mate® infraroodcabines.