Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Wat doet infrarood licht

De warmtestralen van het infrarood licht dringen door tot in uw lichaamscellen. Ze staan energie af, brengen moleculen in beweging en wekken zo warmte op.
 

Infraroodstralen warmen uw lichaam op zonder de omgevingslucht te verwarmen.
En net dát is een van de troeven van dit infrarood licht. Uw lichaam warmt op maar de omgevingslucht blijft aangenaam en er gaat ook geen energie verloren. Uw lichaam absorbeert de stralen en geniet van de warmtewerking. Uw spieren ontspannen en  stress verdwijnt uit uw lichaam.
Infraroodstralen dringen diep door in uw lichaam en drijven uw lichaamstemperatuur op.
Door de warmte en de energie die uw lichaam absorbeert, wordt uw afweersysteem gestimuleerd en krijgt het celvernieuwingsproces impulsen. Door de diepgaande warmte verbetert de bloeddoorstroming. Dat is voor heel wat aandoeningen of klachten een uitzonderlijke weldaad. De warmte doet uw spieren goed en u krijgt tal van prikkels die hetzelfde effect hebben als een half uurtje sporten.

Infraroodtechnologie is niet nieuw. Infraroodbehandelingen worden sinds 1967 toegepast in de medische wereld. Medische studies tonen aan dat infraroodtherapie heilzaam is bij vele medische klachten: reuma en artrose, spier –en gewrichtspijnen, hoofdpijn en stress, maar ook bij ernstiger aandoeningen. Zelfs diabetici en mensen met chronische darmaandoeningen zijn gebaat bij infraroodtherapie.

Een infraroodsessie is in de eerste plaats fijn. U neemt bewust even tijd voor uzelf en u ontspant. Door de warmte worden uw spieren soepeler en ontspannen uw nek en schouders. Uw lichaam warmt op en uw koelsysteem treedt in werking. Uw hart begint sneller te kloppen, er stroomt meer bloed door uw aderen en voert zo overtollige warmte af. Tegelijk bent u ook de toxische stoffen uit uw lichaam kwijt. Dit hele proces vraagt energie, dus u verbrandt zittend en genietend ook nog calorieën. Voor mensen die niet kunnen of willen sporten is dit een ideale manier om hun conditie en tegelijk hun gewicht onder controle te houden. Zelfs mensen met aandoeningen aan de luchtwegen hebben baat bij een infraroodsessie.

De hierboven beschreven effecten van infraroodstraling gelden voor een Health Mate® infraroodcabine. De stralingselementen van Health Mate® zijn de beste ter wereld. Uitgebreide tests hebben meermaals aangetoond dat dit de meest efficiënte stralingselementen zijn, met bovendien een onbeperkte levensduur. Het Amerikaanse bedrijf Health Mate® bestaat 33 jaar en geeft wereldwijd levenslange garantie!