Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Appiani Mozaïeken

Appiani Mozaïeken


De keramische mozaïekmixen van Appiani worden in één technische bewerking geproduceerd, waarbij klei en glazuur droog worden samengeperst. Uit de verschillende mengsels met uiterst precieze verhoudingen ontstaan de series Anthologhia, Seta, Metallica en Open Space. Met een uniek en verrassend resultaat combineren zij het omgevingslicht en de effecten van de oppervlakte afwerking in een fascinerende caleidoscoop van ideeën, die kunnen worden gemengd en op elkaar kunnen worden afgestemd waardoor er mozaïekmixen ontstaan die op een bijzondere wijze bijdragen aan het creëren van schoonheid in het in- of exterieur.

De kleuren van de Anthologhia serie, gefabriceerd met deze monopressocottura techniek, hebben de bijzondere eigenschap van het door de verschillende kleurtinten creëren van oppervlaktes met een aangename "golvend" effect. Er zijn diverse mixen van kleuren beschikbaar die allerlei verschillende vormen van decoreren met mozaïek mogelijk maken. De serie wordt afgesloten met speciale in- en uitwendige hoekstukken en uitvoeringen met een krasbestendige oppervlakte.

De "Metallica" collectie heeft de karakteristieke metalen afwerking die, met zijn verschillende tinten, de realisatie van projecten mogelijk maakt waarbij het mozaïek zich onderscheidt met licht- en reflectie-effecten die geschikt zijn voor het ontwerpen en decoreren van voorwerpen of interieurs maar ook voor het bedekken van buitengevels.

De Open Space lijn biedt een reeks van natuurlijke kleuren met een matte afwerking die uitstekend geschikt zijn voor toepassingen buitenshuis. De mogelijkheden en de visuele werking van de kleurmixen alsmede de antislip afwerking maken deze lijn bij uitstek geschikt voor gevelbekledingen, terrassen, zwembaden en stedelijke voorzieningen. Bij deze collectie is de esthetiek duidelijk verbonden met de noodzakelijke functionele eisen.

Door de verschillende afwerkingen in de keramische glazuurlagen ontstaat een fascinerend spel van licht, kleuren en oppervlaktes tussen de contrasten van de ongewone zwart-wit en kleurcombinaties uit de Seta en Metallica collectie. Geavanceerde oplossingen voor een veelheid van ontwerpbehoeften, met een metallic afwerking gecombineerd met matte mozaïek uitvoeringen op betegelde wanden. De "Seta" en "Metallica" monopressocottura reeksen zijn tegels geschikt voor gebruik in residentiële, commerciële en welzijn-instellingen. Voor het gebruik als vloertegel worden deze producten aanbevolen voor woonkamers, badkamers en andere gebieden met licht verkeer.

De combinatie van vormgeving, mixcreaties en de afwerking van het Appiani mozaïek zorgen gezamenlijk voor een unieke choreagrafie waarbij de charme en de betovering van dit keramische mozaïek optimaal tot uiting komt. Functionaliteit, duurzaamheid en passieve esthetiek verlenen, samen met dit “expressieve vermogen”, de Appiani producten haar waardevolle architectonische eigenschappen.