Inspiratie

Foto's, ideeën en ontwerpen alles ter inspiratie.
Badkamer ideeën
Badkamer ideeen
Sani-Bouw vestigingen

Een keur aan installateurs door geheel Nederland met kennis van zaken en liefde voor het vak. Vind hier uw

Sani-Bouw vestiging.
badkamershowrooms nederland
Documentatie

Alle badkamer en tegel documentatie overzichtelijk en makkelijk.
Kijk hier voor alle
badkamerdocumentatie...
Villeroy & Boch noviteiten   Sealskin documentatie
FenF folder   Instamat radiatoren folder

Nieuw glasmozaïek van Bisazza

Nieuw glasmozaïek van Bisazza

Bisazza, de Italiaanse fabrikant van glasmozaïek, heeft op de Cersaie beurs in Bologna haar beursstand gewijd aan het presenteren van een aantal uitbreidingen van haar bestaande collectie en de introductie van een tweetal nieuwe mozaïeken. Ook was er ruimte voor de drie badkamercollecties van Bisazza Bagno die ontworpen zijn door Jaime Hayon, Marcel Wanders en Nendo. De informatie over deze collecties is terug te vinden in eerder verschenen nummers van Badkamer & tegels. Respectievelijk; magazine nummer 8, 2de jaargang nummer 1 en 3de jaargang nummer 1.

Bisazza_Design_Studio_glasmozaiek


De gepresenteerde decoratieve mozaïeken spelen in op nieuwe afbeeldingen die moeten worden bekeken bij veranderend licht (zogenaamde transparanten), originele combinaties van verschillende tegelformaten en design patronen. Bricks is een verzameling van rechthoekige tegels (20x50mm) die niet alleen in het traditionele tegelpatroon maar ook in een nieuwe weergave met verspringende voegen beschikbaar is. De Shift collectie is nu leverbaar in alle kleuren en mengsels uit het Bisazza kleurenpalet met het formaat van 20x20mm. Toegevoegd aan deze serie is een nieuwe verspringende uitlijning van de tegels.

Bisazza_glasmozaiek


Twee niet eerder uitgebrachte series worden toegevoegd aan de 2013 Bisazza collectie om deze verder te verrijken: Opera 25, een serie van transparante geglazuurde mozaïektegels in het formaat 25x25mm en beschikbaar in acht zachte kleuren. Variations, tegels in verschillende gecombineerde maten en kleuren die bepaalde patronen en mengsels creëren die vergelijkbaar zijn met de textuur van gevlochten weefsel.
Bisazza blijft ook trouw aan de samenwerking met grote internationale ontwerpers d.m.v. de lancering van twee nieuwe mozaïekpatronen. Deze zijn ontworpen door Nendo, (Kumo-Cloud and Hana-Flower) en door Marcel Wanders, (Bloem), welke gemonteerd wordt met gebruikmaking van de andamento techniek, die zich misschien het beste laat omschrijven als "uitdijende waterringen".

Marcel_Wanders_Bloem_Bisazza_Glasmozaiek

Bisazza documentatie